Categories:

UPDATE: De sacrifice phase is begonnen. Lees het artikel met de nieuwste updates hier.

PulseX wordt de meest belangrijke decentralized exchange op Pulsechain. Het wordt een fork van Uniswap met betere game theory en enkele andere aanpassingen. Net als dat Uniswap de UNI token heeft gaat PulseX de PLSX token krijgen.

Pulsechain (PLS) wordt een fork van Ethereum.
PulseX (PLSX) wordt een fork van Uniswap.

Net als bij HEX en Pulsechain is de game theory van PulseX geoptimaliseerd. Wat eerst een simpele fork van Uniswap leek te worden, blijkt veel meer dan dat te gaan zijn. De game theorie achter PulseX:

 • Liquiditeitsaggregatie
  De PulseX bot oogst alle kopieën van ERC-20’s op de Pulsechain (PRC-20’s) van alle grote liquidity providers (zoals Uniswap) en voegt deze toe aan de liquiditeit van PulseX. Hiermee zal PulseX de grootste liquiditeit hebben van alle exchanges op de Pulsechain.

  Indien Uniswap van plan was groot te worden op de Pulsechain is ze dat met deze strategie erg moeilijk gemaakt en is de kans dat een exchange groter zal worden dan PulseX erg klein.

 • Buy & Burn
  Wanneer je een token voor een andere swapt op PulseX, betaal je een 0,29% $PLS fee. Met 21% hiervan (0,06% van de gehele fee) wordt $PLSX gekocht en verbrand. Dit houdt dus in dat er bij elke swap PLSX wordt gekocht die nooit meer verkocht kan worden.

 • Geen inflatie
  Er zal nooit meer $PLSX bestaan dan op dag één. De supply zal 170 biljoen $PLSX token zijn. Door de Buy & Burn zal dit met elke transactie dalen.

 • LP Yield
  Liquidity Providers verdienen 0,22% in trading fees


PulseX sacrifice

De sacrifice phase begint binnen enkele dagen. Deze zal erg lijken op de Pulsechain sacrifice phase. De eerste X aantal dagen ontvang je 10.000 sacrifice tokens (die hoogstwaarschijnlijk bij launch omgezet zal worden in 10.000 PLSX) per dollar die je hebt gesacrificed.

Na deze periode van 10.000 tokens per $1 steeg het bij Pulsechain met 5% per dag. Bij PulseX zal de prijs per 10.000 tokens ook stijgen, maar het is nog niet duidelijk met hoeveel procent per dag.

Aangezien het om de dollar hoeveelheid gaat op het exacte moment van offeren, wil je je token naar keuze op een zo hoog mogelijke prijs offeren. Bij de Pulsechain sacrifice was dit tijdens de eerste paar dagen wanneer je HEX offerde aangezien de prijs eerst hard steeg en vervolgens daalde. Er is een kans dat de beste tijd om te investeren deze keer weer in het begin zal zijn.

Wat kunnen we verwachten van PulseX?
Aangezien PulseX een verbeterde versie van Uniswap op Pulsechain wordt, kunnen we kijken naar de prestatie van UNI voor de mogelijkheden. Van het laagste punt tot het hoogste punt steeg UNI met 2462% in 179 dagen.

Wanneer de sacrifice phase wordt aangekondigd, zal ik een tweede post schrijven met alle informatie.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *