Categories:

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten waren de transactiekosten om Hex (en andere ERC-20’s) te sturen/staken/unstaken enkele maanden geleden ongelooflijk duur. De gehele markt was aan het stijgen en de transactiekosten op het Ethereum netwerk waren soms wel $500,- om een Hex stake te beëindigen. Het was ook normaal om $50 te moeten te betalen om het naar een ander adres te sturen.

Rond die tijd kwam Ethereum ook met een update waardoor over de lange termijn de transactiekosten alleen maar verder zullen gaan stijgen. Dit zal een enorme invloed hebben op Hex, aangezien er veel “computational power” nodig is om de rente te berekenen. De Hex smart contract moet namelijk per dag die je gestaked was berekenen hoeveel rente je kreeg, dit optellen en vervolgens toevoegen aan het aantal Hex waar je mee begon. Om deze reden zijn de transactiekosten bij unstaken het hoogst vergeleken met sturen/staken.

De oprichter van Hex, Richard Heart, heeft toen bij zichzelf gedacht:
“laat ik een betere versie van Ethereum maken”.
Dat wordt PulseChain (PLS).

De grootste airdrop ooit.
PulseChain is een fork van Ethereum. Dat wil zeggen dat het een afscheiding wordt van Ethereum. Tegelijk wordt PulseChain de grootste airdrop aller tijden. Alle ERC-20’s die je in je eigen wallet hebt op het Ethereum netwerk, worden gekopieerd naar de PulseChain. Heb je 1000 LINK in je Metamask wallet zitten, dan krijg je 1000 LINK op het PulseChain netwerk. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat dit natuurlijk niet meteen dezelfde USD waarde heeft. Chainlink op het Pulse netwerk krijgt een eigen prijs die de markt zal bepalen.

Indien je liquid en staked HEX hebt, wordt die ook gekopieerd naar de PulseChain.
Al je HEX en al je T-shares worden verdubbeld.

De verdere verbeteringen die Pulse gaat hebben ten opzichte van Ethereum zijn:

 • Goedkopere transactiekosten (in het begin waarschijnlijk minder dan $0,01)
 • 4x meer transactiedoorvoer.
 • Vervang energieverspillende Proof of Work-miners door efficiënte gedelegeerde Proof of Stake-validators.
 • Deflatie doordat 25% van de transactiekosten verbrand worden en er geen nieuwe Pulse tokens extra gemined zullen worden. De totale supply van Pulse tokens zal dus nooit hoger zijn dan op de dag dat het uitkomt en vanaf dat moment alleen maar dalen.
 • 10.000x meer tokens dan Ethereum.
  Psychologisch gezien hebben mensen liever 1 geheel dan een deel. Je ziet nu met ethereum dat wanneer je er $100 in stopt, je hier 0.053 ETH voor krijgt. Wanneer je $100 in Hex stopt, krijg je hier 604 Hex voor. Mensen hebben liever 604 dan 0.053 terwijl de waarde nog steeds $100 is en dit dus technisch gezien niets zou moeten uitmaken. Indien Pulse dezelfde marketcap zou krijgen als Ethereum, betekent dit dat de prijs per Pulse niet $1884 zou zijn, maar enkel $0,18. Ook al is de marketcap hetzelfde, voor je gevoel zal Pulse nog steeds goedkoop zijn.

Hoe koop ik Pulse?
Op dit moment bestaat Pulse nog niet. Je kunt dus nog niet kopen op de open markt. Wel is de zogeheten sacrifice phase begonnen. Dit houdt in dat je op dit moment allerlei verschillende tokens kunt “opofferen” om hier sacrifice points voor te krijgen. De hoeveelheid sacrifice points die je hiermee krijgt staat in 1:1 verhouding met de hoeveelheid Pulse tokens die je zult krijgen wanneer het Pulsechain netwerk online komt.

Op dit moment zitten we op dag 3 van de sacrifice phase. Er is op dit moment al $186.609.286,- in ETH en allerlei ERC-20’s opgeofferd. Volg het via Zerion.

Hoe werkt de sacrifice phase?
In de grafiek hieronder zie je hoeveel dollar 10.000 Sacrifice Points gaan kosten gedurende de 19 dagen dat dit van toepassing is. Na deze 19 dagen kun je niet meer offeren en zul je moeten wachten tot je PLS op de open markt kan kopen.

De eerste 5 dagen hebben het beste tarief. Voor $1 krijg je 10.000 SP’s. Wanneer je $100 offert op dag 1 t/m 5 ontvang je dus minimaal (10.000/1*100) 1.000.000 SP’s.

Wanneer je op de laatste dag $100 offert, ontvang je hier minimaal (10.000/1,98*100) 505.050 SP’s voor. Dus is dus bijna de helft minder.

Ik zeg minimaal omdat er een bonus is voor de hoeveelheid USD die je sacrificed. De meer USD je ten opzichte van anderen sacrificed, de hoger je bonus. Het adres dat dus het meeste (in USD waarde) offert, krijgt de grootste bonus van 2,5x hun aantal SP’s. Het adres dat het minst offert krijgt 1,0x. Dus geen bonus. Iedereen daar tussenin krijgt dus een bonus tussen 1,0x en 2,5x. Op PulseLead kun je volgen op welke plek je staat.

Wat zijn goede strategieën?
Het doel van het sacrificen is om zo hoog mogelijk in de ranglijst te komen.
Dit hangt alleen maar af van de hoeveelheid USD die je crypto waard is op het moment dat je het offert.
Meer USD = meer PLS.

Er zijn veel verschillende crypto’s die je kunt offeren. Zie de volledige lijst op pulse.info (wanneer je Ethereum aantikt en naar beneden scrollt, zie je een lijst van ERC-20’s die je kunt offeren).

Aangezien het gaat om de hoeveelheid USD, wil je dus offeren wanneer je crypto naar keuze zo hoog mogelijk staat. Als je verwacht dat bijvoorbeeld Chainlink de komende paar dagen gaat stijgen, dan kun je beter wachten met offeren. De prijs van Hex is in de laatste week hard gestegen. Het was dus beter om op dag 2 Hex te offeren dan op dag 1.

Wanneer je een stablecoin als USDC/USDT/DAI gaat offeren, wil je dit op dag 1-5 doen, aangezien die niet echt in waarde fluctueren en na dag 5 de sacrifice points duurder worden.

Het kan zelfs voordelig zijn om na dag 5 nog te offeren wanneer je verwacht dat de crypto die je wilt offeren, gaat stijgen. Op dag 6 stijgt de Rate per 10.000 sacrifice points namelijk met 5%. Indien je Hex gaat offeren en verwacht dat Hex met meer dan 5% gaat stijgen, is het dus voordelig om op dag 6 te offeren in plaats van dag 5.

Ook is het belangrijk dat je vanuit één adres offert. De bonus wordt namelijk berekend per adres. Je mag zo vaak als je wilt sacrificen, maar wanneer je dat vanuit meerdere adressen doet, zal je bonus minder groot zijn.

Hoe moet ik sacrificen?
Aangezien ETH en ERC-20’s voornamelijk worden geofferd en ik zelf ook alleen maar deze tokens heb geofferd, focus ik dit stappenplan hier op.

Stap 1) Bezit je eigen wallet
Zorg ervoor dat je ETH of je ERC-20 naar keuze (HEX, LINK, AAVE, DAI, USDT, USDC, etc.) in een wallet hebt staan waarvan jij zelf de private key bezit. Je kunt dus niet vanaf een exchange sacrificen. Ik raad de Metamask wallet aan. Zorg ervoor dat je zeker weet dat je de echte Metamask hebt. Dit is https://metamask.io/. Dubbel en trippel check dit.

Stap 2) Stop de crypto naar keuze in je wallet
Zorg ervoor dat je de crypto die je wilt sacrificen in je eigen wallet hebt. Indien je geen ETH gaat offeren, is het alsnog belangrijk om wat ETH in je wallet te hebben om de gasfee te betalen.

Stap 3) Ga naar Pulse.info of Pulsechain.com
https://pulsechain.com/ is de officiële website van Pulsechain. Daar kun je rechtsbovenin doorklikken naar Open DApp.
Je komt dan uit op https://pulse.info/#/.

Je connect vervolgens je Metamask wallet.
Daarna selecteer je het netwerk. In dit geval is dit Ethereum.
Vervolgens scroll je naar beneden en kijk je of de crypto die je gaat offeren in de lijst staat.

Als deze erbij staat, kun je gaan sacrificen. Het sacrifice adres staat onder “You can sacrifice to the address below”.
Het sacrifice adres is voor iedereen die ETH/ERC-20 offert hetzelfde. Namelijk:
0x9Cd83BE15a79646A3D22B81fc8dDf7B7240a62cB
Dubbel en trippel check dit.

Stap 4) Sacrifice via je wallet
1. Open Metamask.
2. Klik op sturen.
3. Plak het sacrifice adres.
4. Kies de crypto die je gaat offeren bij Asset
5. Kies een hoeveelheid (zorg ervoor dat je genoeg ETH hebt voor de gasfee).
6. Zet Transaction Fee op Fast
7. Klik op Volgende, check alles en klik vervolgens op Bevestigen.

Vervolgens krijg je een melding binnen enkele seconden/minuten dat je transactie is bevestigd of dat het heeft gefaald. Indien het is bevestigd, kun je op PulseLead kijken wat je ranking is.

Indien het heeft gefaald, moet je het nogmaals proberen. Wat vaak helpt is om bij alle tokens behalve ETH geen cijfers achter de komma te hebben. Verander 6000,325236 HEX dus naar 6000 HEX.
De reden kan ook zijn dat je niet genoeg ETH in je wallet hebt om de gasfee te betalen.

Je bent nu klaar voor de PulseChain.
Nu is het wachten tot het netwerk online komt, waarna je je PLS tokens zult ontvangen op het adres waarvan je het had geofferd. Dit hoeft trouwens niet direct na de 19 dagen te zijn. Dit kan dagen/weken/maanden langer duren.

4 Responses

 1. Wat doet pulsepad precies, alleen staat in het Engels en ik snap niet goed hoe het werkt en wat de voordelen en nadelen en of risico is.

  • Hi Ludo,

   Het is de bedoeling dat het een launchpad wordt voor nieuwe Pulsechain projecten/producten.
   Ik heb me er persoonlijk niet in verdiept en focus me op Pulsechain zelf.

 2. Hoi,

  Ik heb een vraag. Kan je tot de dag dat pulsechain gelanceerd wordt nog hex kopen en hiervoor een kopie krijgen op het pulsenetwork. Tot wanneer is de einddatum voor de kopie?

  • Jazeker. Er wordt een snapshot gemaakt en iedereen die dan HEX (of andere ERC-20s) heeft, krijgt een kopie.
   De verwachting is dat de snapshot eind mei zal zijn, maar er is nog geen datum bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.